English Site             Deutsche Site

Enkele kampioenschappen grote fond in 2000. Hoofdzakelijk behaald met kinderen en kleinkinderen van de "Boudewijn" (1e nationaal Barcelona 1997)

13e NAT. MARATHON 1e of 2e getekende St Vincent, Barcelona, Mont de Marsan, Marseille en Perpignan. 

8e WESM 1e of 2e getekende Pau, Barcelona, Marseille, Dax INT. en Perpignan.

KLASSEMENTEN L'ETOILE L'EUROPE 
3e Klassement 1e getekende (5 prijzen) en 10e Klassement 2 eerste getekende samen (8 prijzen)

8e GRAND PRIX ZLU Onaangewezen 1e geklokte over Pau, Barcelona, Dax ZLU, Marseille en Perpignan.(5 pr.)

7e FONDKAMPIOEN 1e of 2e getekende Pau, Barcelona, Dax ZLU, Marseille en Perpignan.

enz. (zie ook prestaties)


Willy is op 10 jarige leeftijd begonnen  met de Duivensport. Zijn
vader had ook duiven en als zo vaak ging het duivenvirus over van vader op zoon.
Zij speelden in het verleden als combinatie en op alle vluchten van het vliegprogramma werd ingekorfd.

Daardoor waren zij dan ook altijd bij de diverse onderdelen van de kampioenen te vinden van de Peelkruisers te Someren. Deze vereniging had in de vanaf 1960 tot 1980 ongeveer 60 leden. Dit is nu teruggelopen naar ongeveer 35 leden.
In 1974 is Willy en in Lierop gaan wonen, Lierop is een kerkdorp van gemeente Someren, ligt aan de A67 20 km ten oosten van Eindhoven en 5 km ten zuiden van Helmond.
 


Willy met "De Boudewijn" 
(zie ook foto hier onder)
Klik op de foto voor een vergrote 
versie van het oog

In het voorjaar van 1974 heeft hij een extra ronde jongen gekweekt en 8 oude duiven voor de kweek meegenomen naar Lierop voor een nieuwe start.
In Someren is zijn vader toen verder gegaan met  'n broer van Willy. Naderhand heeft een tweede broer de combinatie met vader gecompleteerd. 
Eind 1979 is zijn vader komen te overlijden en zijn de broers ieder zelf verder gegaan met de duivensport.

In 1976 werd Willy voor het eerst generaal kampioen in Someren. Daarna is hij zich gaan specialiseren op de 1 daagse- en de meerdaagse Nationale fondvluchten.  

 

Vanaf 1995 gebruik hij de 1 daagse fondvluchten als voorbereiding voor nationale en Z.L.U. fondvluchten. De belangrijkste vlucht is voor hem Barcelona.
Er wordt met 40 weduwnaars en 20 nestkoppels gevlogen. Daarnaast vinden we in de kweekhokken 12 kweekkoppels. Ieder jaar kweekt hij 80 jonge duiven. Deze jongen van 1 ronde zijn voor hem zelf. Ze hebben dan allemaal dezelfde leeftijd. 
In de winter worden er diverse bonnen geschonken voor het goede doel deze worden eerst verdeeld. De overige jonge duiven gaat naar derden, dit geldt ook voor de jongen van de "Boudewijn" en uit kinderen en kleinkinderen van hem. 
De"Boudewijn" won in 1997 de 1e Nat. Barcelona

In 2001 heeft Willy al zijn duiven begin januari gekoppeld dit in tegenstelling tot andere jaren waarin alleen de kwekers in december bij elkaar gezet werden. De oude vliegduiven werden na 10 dagen broeden weer gescheiden. Zo weten ze in maart als ze opnieuw gekoppeld worden hun bakken al te vinden.


De accommodatie

Foto's: Fred La Brijn 

Home - Duiven.net