De "Blauwe van de Wegen", een broer van de "Brive", komt uit twee rechtstreekse van de Wegen­duiven die gehaald zijn bij Antoon en Lucy. De moeder is "stammoedertje 2". Bij beide ouders is de ”Lamme” en de 30 oftewel ”Zoon Oud-doffertje” terug te vinden. De “88” werd zowel in 1995 als 1996 1e duifkampioen meerdaagsefond in de vereniging. In de Kring U.C.K. werd hij in 1995 13e duif­kampioen overnachting terwijl hij maar 3 van de 5 overnachtingsvluchten was meegeweest. Voor de Marathon Noord tellen de vluchten St.Vincent, Dax en Bergerac mee voor het duifkampioenschap. In 1995 werd hij hier 7e duifkampioen. In totaal is deze doffer 8 maal ingezet op de overnachting en vloog hij 7 maal prijs.


"Blauwe van de Wegen"


De "Brive"


Oog van de "Brive"

De “Brive”. Deze blauwe duivin is een rechtstreeks zusje van de "Blauwe van der Wegen". Als jaarling vloog zij op haar eerste overnachting vanuit Ruffec een 780e prijs tegen 7.025 duiven. Ongeveer vier weken later was het echt raak een 2e op de N.P.O.-vlucht vanuit Brive (teletekst). Na Brive is zij gezien haar afstamming op de kweek gezet. Een dochter van haar vloog in 2002 een 1e in de vereniging, een 7e in de CCG-8 en een 43e van de N.P.O.-vlucht vanuit Bordeaux. 


De "Grote Kras". 

De "Grote Kras"
De vader van de “Grote Kras” komt rechtstreeks van Henk en Piet de Weerd. In de stamboom vinden we o.a. de “Buffel en de “Natasja” Zijn moeder is weer een zus van de “Brive” en de "Blauwe van de Wegen". Nadat Leo hem als jong van het hok had verspeeld, kwam hij in de winter zo'n 8 maanden later terug op het hok. Als Jaarling is hij rustig gespeeld maar als tweejarige was hij zowel op St.Vincent als Dax de eerste van het hok.

De "Late" is rechtstreeks gehaald bij Piet de Vogel voor de kweek. Het is een dochter van de stamvader (NL’92-1104356) van het hok de Vogel. Dit is een geweldiger kweker. Hij vader van “Pantani”, “Lichte 05”, “Kopvliegster”, “Superduivin” en halfbroer van de 2e Nat. Perpignan 1992 van W. Kooreman uit Numansdorp. Tevens is zij aan moederszijde een kleindochter van de “45” van C. de Jong wat weer een zoon is van het Gouden kweekkoppel.


De "Late"


Oog "Zoon Marseilledoffer"

Dit klasse oog (links) behoord toe aan de "Zoon Marseilledoffer" die bij Leo op het kweekhok zit. De "Marseilledoffer" vloog bij Jac Steketee uit Bruinisse de 4e Nationaal Marseille en komt uit het Oude Stamkoppel de "Stamvader 788 X de "Cools Duivin" De Moeder van de "Zoon Marseilledoffer" is een kleindochter van de "Pau Duivin". Deze duivin vloog een 6e, 9e en een 15e op nationaal Pau.


De "Piet"
Oog van de "Piet"

De “Piet” is een rechtstreekse duif van Piet de Vogel. Het is een Kleinzoon van de “Jonge Stayer” dit is weer een zoon van de “Stayer” Deze was in 1996 de beste Z.L.U. en Internationale asduif en won o.a. in zijn vliegloopbaan de 43e en de 105e nationaal Perpignan bij Jac Steketee. Ook is de “Piet” een kleinzoon van de “Wondere 34 van G. Kievit en een kleinzoon van de “Donkere van de Wegen” van C.de Jong.


oog van de "Bonte Willy"


"Bonte Willy"

"Bonte Willy" is een zoon van de “Boudewijn” die bij Willy Looijmans in 1997 een 1e Nationaal Barcelona vloog tevens was de tijd goed voor een 4e Internationaal. Het jaar daarvoor (1996) vloog de "Boudewijn" een 26e Nationaal Perpignan en 172e Nationaal Barcelona. De moeder van de “810” is een dochter van de "Beer”. De "Beer" vloog in 1988 de 1e Nationaal Marseille bij Anton en Lucy van der Wegen.

foto's van de ogen: Leo Snel
foto's van de duiven: Martin Kwakernaat

Home
- Duiven.net