Onderstaande twee duivinnen zijn de basisduiven waaruit het hok opgebouwd is. Gekoppeld aan verschillende doffers hebben zij prima jongen grootgebracht. Later bleek dat de nakweek ook prima is. Liefhebbers komen vaak te laat achter de kweekkwaliteit van een duif of een koppel. Toen deze duivinnen de leeftijd van 7 a 8 jaar hadden bereikt bleek dat steeds dezelfde lijnen voor de prestaties zorgden. Negen van de tien keer kwam minimaal een van de duivinnen in de stamboom voor.

De NL'87-1668087 het "Stammoedertje 1", is één van de basis­duiven van het hok. Zij komt uit uit twee rechtstreekse duiven van Gijs de Hartog uit Laren Hier is nooit mee gevlogen. In beide ouders is "'t Hartje" (1e Nationaal St.Vincent) van Sjef van Wanroy terug te vinden. Eind 2000 op 13 jarige leeftijd legde zij nog een goed eitje. Het jong dat hieruit geboren is, zit nu in het kweekhok. 


"Stammoedertje 1"


Stammoedertje 2

Het stammoedertje 2 is in 1990 rechtstreeks gehaald bij Antoon en Lucy van der Wegen.  In de stamboom is zowel de ”Lamme” en de 30 oftewel ”Zoon Oud-doffertje” terug te vinden. Zij is moeder van de "Brive" en de "Blauwe van der Wegen" en grootmoeder van diverse goede duiven.

Rassen op het hok aanwezig 

1987 uit rechtstreekse duiven van Gijs de Hartog, Laren de van Wanroy- en Kuijpers lijn via Jos Voortman uit Maarssen.
1990 rechtstreekse duiven aangeschaft bij Antoon en Lucy van der Wegen uit Steenbergen.
2000 rechtstreekse zoon 4e Nationaal Marseille van Jac. Steketee
2000 duiven van Piet de Vogel uit Oude Tonge
2001 Zoon en twee kleinkinderen van de 1e Nationaal Barcelona 1997 van Willy Looijmans
2002 Dochter van de 1e Nationaal Barcelona 1997 van Willy Looijmans

foto's: Leo Snel en Martin Kwakernaat
Home
- Duiven.net