aangesloten bij de N.O.O.K.

Introductie

Leo Snel (49 jaar) is eigenaar van ADVIDU. Dit bedrijf heeft zich helemaal gespecialiseerd in het bouwen van internet sites op duivensport gebied. Deze sites worden geplaatst op Duiven.net, Tauben.net en Pigeonsport.net. Medio 2001 is Duivenwinkel.nl een nieuw onderdeel van ADVIDU. Eind 2002 is er op Duiven.net een duivenverkoop gedeelte bijgekomen. Naast de activiteiten m.b.t. de duiven worden er tegenwoordig ook voor bedrijven sites gebouwd.Leo met een van de jongen

"De Brive" 2e N.P.O.vlucht Brive 1998 tegen 6.327 duiven
Op de overnachtingfond ging het ieder jaar beter. Met als topjaar 1998. 
In 1999 en 2000 zijn er problemen geweest met de jongen en was er niet of nauwelijks aanvulling op het vlieghok. Als je een klein hok hebt zie je dit gelijk in de prestaties terug Om deze problemen op te vangen is er in het voorjaar van 2001 tegen het hok van de jongen een ren geplaatst. Dat zelfde jaar werd er gestart met 18 jongen. Na de vluchten waren er 15 over. Hiervan zijn er na de selectie 12 op het vlieghok gekomen. 

Deze jaarlingen zijn, in 2002, rustig ingespeeld op de vitesse- en midfondvluchten en 8 ervan hebben de vluchten en de selectie overleeft. In 2003 zullen deze tweejarige duiven aangevuld met een duivin (dochter van de "Brive") aan de bak te moeten.Gelukkig zijn er ook in 2002 weinig jongen verspeeld zodat er genoeg aanvulling is om de 10 broedhokken te vullen. Met de wetenschap dat alle topvliegers, van de jaren daarvoor, naar het kweekhok zijn verhuisd en het kweekhok ook nog eens versterkt is met qua bloedlijnen het beste van het beste (zie ook stamopbouw en kweekduiven) is er goede hoop dat er de aankomende jaren weer op niveau gepresteerd wordt . 

Hokken en spelsysteem

De totale lengte van de accommodatie omvat niet meer dan 7 meter die verdeeld in drie afdelingen. Twee afdelingen voor de oude duiven en een voor de jongen. De kwekers zijn ergens anders gehuisvest. Er wordt met 10 koppels op nest gespeeld. Elk jaar worden er tussen de 15 en 20 jongen gekweekt.

De totale accommodatie

 

foto's: Tjerry Snel, Leo Snel en Martin Kwakernaat
Home
- Duiven.net