De verkopingen van Duiven.net zijn per ingang van het verkoopseizoen 2007 volledig geautomatiseerd.

Uitleg Kooporders:

Als u op een verkoop van Duiven.net een kooporder wilt plaatsen, dan klikt u op de tekst in het witte vakje (zie onder)

Bij een kooporder dient u minimaal het kooporder bedrag met 25,- Euro te verhogen. Doet u dit niet, dan wordt uw kooporder niet geaccepteerd.

Hoe handelt de geautomatiseerde verkoop van Duiven.net uw kooporder af:

Voorbeeld 1: 

Stel u heeft op een van onze verkopen nog niet geboden en u wilt gelijk een kooporder plaatsen. U dient dan minimaal het kooporder bedrag met 25,- Euro te verhogen t.o.v. het huidige bod, doet u dit niet, dan wordt uw kooporder niet geaccepteerd. Doet u dit wel en er staat geen andere kooporder op, dan wordt het huidige bod automatisch verhoogd met 5,- Euro voor degene die kooporder geplaatst heeft. De eerstvolgende bieder die bijvoorbeeld 5,- Euro hoger biedt wordt geaccepteerd, maar het bod wordt gelijk automatisch verhoogd met 5,- Euro voor degene die kooporder geplaatst heeft. Mocht uw kooporder bijna overboden worden of als uw kooporder overboden is, dan wordt u hiervan automatisch per mail op de hoogte gebracht.

Voorbeeld 2:  

Stel u heeft op een van onze verkopen geboden en wel 80,- Euro op koop 5. U bent er niet gerust op dat dit het hoogste bod zal worden, dan kunt u een kooporder bij ons plaatsen. Stel: koop 5 is u uiterlijk 110,- Euro waard. Dan kunt u dit als verkooporder aan ons doorgeven.

Hoe gaat het verder:
Op koop 5 heeft u al het hoogste geboden dus het bod van 80,- Euro blijft staan. De eerst volgende bieder die op Koop 5 hoger biedt dan 80,- Euro wordt geaccepteerd. Gelijk wordt dit bod automatisch verhoogd met 5,- Euro voor degene die kooporder geplaatst heeft. 

Voorbeeld 3:  

Stel U plaatst een kooporder op koop 5 van 75,- Euro. Het huidige bod op deze koop is 50,- Euro. U heeft u netjes gehouden aan het feit dat het bedrag bij het plaatsen van een kooporder minimaal 25,- Euro hoger moeten zijn dan het huidige bod. Wat u niet weet is dat er al een kooporder op staat van 100,- Euro. Het huidige bod wordt dan automatisch verhoogd naar 80,- Euro. U wordt hiervan automatisch op de hoogte gebracht..

Het verloop (biedingen) van de kooporder ligt, voor degene die de kooporder geplaatst heeft, na de verkoop bij de verkoopleider ter inzage. Uiteraard hebben we wel te maken met de WET OP DE PRIVACY. Wij kunnen u deze gegevens dus niet per mail sturen.

Heeft u vragen over bovenstaande uitleg, bel dan de verkoopleider.

Met vriendelijke groeten,
Redactie Duiven.net