Naar de verkoop (Auctionlist)
 

 

Gebroeder Keekstra
uit
Bornwird / Dokkum

Verkopen 13 (zomer) jongen

uit de JELLEMA KWEKERS

ER IS VEEL GEĎNVESTEERD IN DE TOPLIJNEN VAN JELLE JELLEMA

EN DAT HEEFT HET HOK ECHT OP EEN HOGER NIVEAU GEBRACHT

Wij, Riemer en Bauke Keekstra vormen sinds 1978 een combinatie onder de naam Gebroeders Keekstra.

Net als zo vele liefhebbers zijn ook wij begonnen met het programmaspel en hebben daar op vereniging en regionaal niveau diverse kopprijzen en kampioenschappen mee gewonnen. Sinds 1995 zijn we ons gaan specialiseren op de marathon vluchten en hebben daar vele successen op behaald.

Het eerste succes was in 1995 toen op een haar na de 1e Nationaal Bergerac werd gespeeld. De (hand)klok stond niet in het hok maar een eind verderop en die 15 seconden die het langer duurde om de gummi te constateren werd fataal en resulteerde in de 2e Nationaal (S4).

 De duiven zijn goed geobserveerd, de combinatie is er haast zeker van dat de geslachten juist zijn. 100% garantie kunnen zij u niet geven.

Succes smaakt altijd naar meer en de volgende jaren werden er nog diverseTeletekst vermeldingen behaald tot in het jaar 2000 de hoofdprijs werd behaald met het winnen van de 1e Nationaal (S4) St. Vincent! Een loodzware vlucht onder tropische omstandigheden met een oosten wind een nationale overwinning halen op een van de verste afstanden is een fantastische belevenis.

Door deze spectaculaire overwinning was het onmogelijk om de “63” te behouden voor eigen hok en is verkocht naar China waar hij hopelijk voor goede nazaten heeft gezorgd.

De jaren erna werden opnieuw vele successen en teletekst vermeldingen behaald maar het duurde tot 2012 voordat er opnieuw een nationale overwinning werd behaald met superduif “RED SIMON”. Hij behaalde een 1e Nationaal (S4) vanaf Orange en was daarmee 1809 concurrenten te snel af.

Er werden nog vele Teletekst vermeldingen behaald en diverse artikelen geplaatst in het landelijke duivenblad. In 2021 werden er zelfs nog 2 Teletekst vermeldingen behaald vanaf de vluchten Dax en Bressols.

Het hoofdras op de hokken van de Gebroeders Keekstra wordt gevormd door duiven van het ras Jellema. In de loop van de jaren is hiermee een stam duiven opgebouwd waarmee vele successen reeds zijn behaald.

Hieronder een aantal duiven uit de toplijnen van Jelle Jellema,

waarvan jongen worden aangeboden.


Moeder koop 7 en 13


Moeder koop 5 en 11


Vader koop 5 en 11


Vader koop 3 en 9


Vader koop 4 en 10


Moeder koop 3 en 9


Moeder koop 2 en 8


Moeder koop 1


Moeder koop 4 en 10


Vader koop 2 en 8

In de veiling 13 jongen uit de zorgvuldig samengestelde koppels kwekers van het ras Jellema. De geslachten zijn goed geobserveerd en zijn er vrijwel zeker van dat ze kloppen echter 100% garantie kunnen wij u niet bieden.

Veel succes met de veiling. Wilt u mee weten ga dan naar de site van de Gebr. Keekstra

www.gebr-keekstra-fondduiven.jouwweb.nl

 

 
Wilt u meer weten, dan kunt u per mail contact opnemen met:
Bauke Keekstra
tel : 0031(0)612722849
e-mail: baukekeekstra@live.nl 
= meer gegevens over de duif aanwezig

Extra aantekening van de verkoopleider:

  • De duiven zijn ingezet op € 40,-
  • Om teleurstellingen te voorkomen bieden wij u aan om kooporders bij ons te te plaatsen. Door op het biedingsformulier op het witte vakje "Bod" te klikken kunt u dit veranderen in kooporder.  Bij een kooporder dient u minimaal het biedbedrag met € 25,- te verhogen. Doet u dit niet, dan wordt uw kooporder niet geaccepteerd. Kooporders kunt u plaatsen tot een half uur voor het einde van de verkoop. Meer gegevens m.b.t. de kooporders klik op de knop kooporders. Het verloop (biedingen) van de verkooporder ligt, voor degene die de order geplaatst heeft, na de verkoop bij de verkoopleider ter inzage.
  • Biedingen nadat de verkoop officieel is gestopt worden niet aanvaard. Hier is geen discussie over mogelijk.

Verkoopleider: DUIVEN.NET
telefoon: 030-2732803 

Terug naar Duiven.net

naar de verkoop